8. ročník žákovského lyžařského a snowboardového závodu zná své vítěze 

V pátek 4. března 2016 se na sjezdovce Křemešník uskutečnil již 8. ročník závodu v obřím slalomu, který se jede každým rokem na počest jednoho ze zakladatelů, učitele a nadšence lyžování Josefa Šlaka. Jeho pořadatelem a organizátorem je Ski klub Pelhřimov. Hlavními partnery, kteří se na něm podílejí  organizačně a materiálně, jsou:  Město Pelhřimov, Dům dětí a mládeže Pelhřimov a Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky. Další partneři jsou uvedeni na výsledkových listinách.

Každým rokem je pro tuto akci připravena sjezdovka na Křemešníku včetně zázemí. Vzhledem k nepříznivým sněhovým podmínkám musel být letošní závod, který byl naplánován na 25. února 2016, zrušen a přesunut na 4. března 2016. Díky vstřícnosti provozovatele Ski areálu Křemešník, kterým je – Dřevocentrum Jihlava – paní Ing. Magda Vaňková a pan Petr Vaněk, jejich obětavosti a ochotě ještě koncem února spustit sněžná děla, se závod mohl uskutečnit. Rádi bychom jim touto cestou poděkovali a ocenili jejich rozhodnutí ho pořádat.

Páteční ráno nás mile překvapilo čerstvě napadaným přírodním sněhem, a tak zasněžený Křemešník ještě více umocnil kouzlo této oblasti. Slunce a krásné počasí pak uvítalo závodníky, jejich pedagogy a hosty, kteří se zúčastnili slavnostního zahájení. Byli přítomni nejen zástupci našich partnerů – vedoucí odboru školství města Pelhřimova pan Mgr. Bohumil Kovanda, vedoucí Domu dětí a mládeže v Pelhřimově pan Bc. Libor Fišar, ale také kolegové „Pepy“ Šlaka, kteří se podíleli na organizaci těchto závodů před cca 35 lety – paní Alena Matějková a pan Pavel Sochorek. Trať obřího slalomu, která byla postavena pro závodníky, prověřila jejich schopnosti a lyžařské dovednosti. Závodili žáci ze všech pelhřimovských základních škol, Gymnázia a Obchodní akademie a ZŠ Pacov.

V kategorii 6. – 7. ročník dívky –  lyže zvítězila:

Tošerová Sabina, ZŠ Pelhřimov, Krásovy domky

V kategorii 6. –  7. ročník chlapci –  lyže zvítězil:

Kotrč Adam, ZŠ Pelhřimov, Krásovy domky

V kategorii 8. – 9. ročník dívky –  lyže zvítězila:

Sochorková Kristýna, Gymnázium a Obchodní akademie Pelhřimov

V kategorii 8. – 9. ročník chlapci – lyže zvítězil:

Volčík Marek, ZŠ Pelhřimov, Na Pražské

V kategorii 6. – 9. ročník dívky –  snowboard zvítězila:

Straková Tereza, ZŠ Pelhřimov, Osvobození

V kategorii 6. – 9. ročník chlapci –  snowboard zvítězil:

Hledík Ondřej, ZŠ Pelhřimov, Na Pražské

PROPOZICE zde            VÝSLEDKY  zde              FOTO zde

Jan Mikolášek, předseda Ski klubu Pelhřimov